(Η Οντέτ στα άστρα)
του Éric-Emmanuel Schmitt
odette.jpg

Η Οντέτ Τουλμόντ/ Odette Toulemonde, μια καθημερινή γυναίκα στα 40, δεν έχει και πολλούς λόγους για να είναι ευτυχισμένη, αλλά είναι. Είναι χήρα και ζει σ' ένα μικρό διαμέρισμα με το γιο της και την κόρη της, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ενηλικίωσής της και έχει παγιδευτεί στη δυστυχία της. Τα πρωινά η Οντέτ δουλεύει σε ένα πολυκατάστημα στο τμήμα καλλυντικών και το βράδυ στολίζει με φτερά και πούλιες κοστούμια για καμπαρέ. Τη μοναδική ευτυχία τη βρίσκει μέσα στις σελίδες των μυθιστορημάτων του Μπαλταζάρ Μπαλσάν.
Η Catherine Frot, που υποδύεται την Odette, δηλώνει: "To γεγονός ότι ο ρόλος είχε στοιχεία μιούζικαλ ήταν κάτι που με ώθησε στο να δεχτώ να τον ερμηνεύσω, έστω και αν αυτό το κομμάτι κάπως περιορίστηκε στο τελικό μοντάζ, καθώς και το ότι ήθελα πολύ κάποια στιγμή να παίξω δίπλα στον Αλμπέρ Ντιποντέλ. Βρίσκω τον χαρακτήρα της Οντέτ αξιολάτρευτο, ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι τόσο αιθεροβάμων! Η Οντέτ Τουλμόντ (σ.τ.ε στα ελληνικά το Toulemonde θα μπορούσε να αποδοθεί ως Καθεμία) είναι μοναδική. Νοιάζεται για τους άλλους, είναι διατεθειμένη να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει, είναι γενναιόδωρη και συμπάσχει ειλικρινά με όσους έχουν προβλήματα.".
Ο Albert Dupontel, που υποδεύεται τον συγγραφέα Μπαλταζάρ Μπαλσάν, δηλώνει: "Όταν διάβασα το σενάριο, με εντυπωσίασε το στοιχείο φαντασίας που υπήρχε διάχυτο στην ταινία και αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσε να γίνει εικόνα. Σκέφτηκα ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για κάποιον που δεν έχει σκηνοθετήσει ξανά.".

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)