του Martin McDonagh
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
inbruges.jpg

Graham Broadbent, παραγωγός
Βρήκα το σενάριο ένα μοναδικό κομμάτι γραφής, με απίστευτους διαλόγους και υπέροχους ρόλους. Αν επισκεφθεί κανείς την Μπριζ, θα διαπιστώσει ότι παίζει από μόνη της έναν βασικό ρόλο στην ιστορία, έχει μια έντονη ατμόσφαιρα και είναι τόσο γραφική.
Στον Ρέι βλέπουμε κάποιον που έχει τον κίνδυνο μέσα του, αλλά είναι και ευαίσθητος, ευάλωτος και γεμάτος συμπόνια, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο του ανηλεούς εκτελεστή που θα περιμέναμε να δούμε.

Martin McDonagh
, σκηνοθέτης
Όταν πρωτοβρέθηκα εκεί [στην Μπριζ], σχεδόν πριν 4 χρόνια, είχα αντικρουόμενες απόψεις και συναισθήματα γι' αυτό το μέρος. Άρχισα να πλάθω δύο χαρακτήρες για την ιστορία μου, οι οποίοι ίσως θα ταίριαζαν στην Μπριζ και ξεκίνησα να γράφω πάνω σ' αυτούς τους ήρωες.
Δεν έγραψα τους διαλόγους έχοντας στο νου μου τον κάθε ηθοποιό συγκεκριμένα. Αρχικά ο Ρέι [το ρόλο υποδύεται ο Colin Farrell] και ο Κεν [το ρόλο υποδύεται ο Brendan Gleeson] ήταν Λονδρέζοι. Τους έκανα όμως Ιρλανδούς όταν πήραν τους ρόλους οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί. Όλα πήραν το δρόμο τους μετά απ' αυτό- η σχέση τους και ο ανταγωνισμός τους με τον Χάρι [το ρόλο υποδύεται ο Ralph Fiennes].
Όλοι οι ήρωες αναζητούν απαντήσεις, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Στο τέλος της ταινίας, επιτέλους ο θεατής θα έχει καταλάβει τι οδήγησε τον καθένα στις πράξεις του, τους λόγους πίσω από κάθε πράξη τους, μεταξύ των οποίων και αυτές που προηγήθηκαν της άφιξής τους στην Μπριζ. Ο Κεν και ο Ρέι δεν γνωρίζονταν πολύ καλά πριν τη βρωμοδουλειά τους στο Λονδίνο, και αναγκάζονται πλέον να συμβιώσουν σε ένα περίεργο μέρος. Ενώ αρχικά τα βρίσκουν σκούρα μεταξύ τους, τελικά έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον όσο ανακαλύπτουν πράγματα για τον εαυτό τους.
Ο Ρέι έπρεπε να είναι επικίνδυνος και απρόβλεπτος, αλλά και ευαίσθητος, σκοτεινός και κάποιες φορές αξιολύπητος. Από την άλλη, ο Κεν και ο Χάρι (Φάινς) μοιράζονται ένα παρελθόν. Ο Χάρι είναι πολύ επικίνδυνος, ωστόσο υπάρχει μια οικειότητα στη σχέση του με τον Κεν, καθώς και μια εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Ralph Fiennes, ηθοποιός
Η ανησυχία των ηρώων, τοποθετημένη στην παλιά, όμορφη, καλοδιατηρημένη μικρή ευρωπαϊκή πόλη όπου δρουν, αποτελεί την τέλεια αντίθεση. Ο Μάρτιν ΜακΝτόνα/ Martin McDonagh έχει μια πολύ ιδιαίτερη φωνή- στον τρόπο γραφής του, το χιούμορ του δένει πολύ ωραία με τους ήρωές του.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)