(Aftermath)
της Paprika Steen
afterma.jpg

Η Paprika Steen γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη το 1964. Ηθοποιός. Σπούδασε στη Σχολή θεάτρου της Odense και ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός του κινηματογράφου. Ταινίες που συμμετείχε είναι, μεταξύ άλλων, και τα Dancer in the Dark, Festen, Idioterne.
Η ταινία Lad de små børn/ Aftermath είναι το ντεμπούτο της ως σκηνοθέτις. 
Αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που χάνει την κόρη του μετά από ένα τραγικό δυστύχημα, αποξενώνεται συναισθηματικά και έρχεται αντιμέτωπο με τον πόνο και την θλίψη. Η ταινία διερευνά τους απόηχους του γεγονότος στους δύο γονείς. «Η ιστορία υπάρχει στην σχέση των δύο ηρώων. Στην παγωμένη και κατεψυγμένη κατάσταση που βρίσκονται. Είναι μια ταινία για την παγωμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας».
Kεντρικά πρόσωπα η Μπριτ (στο ρόλο η Sofie Gråbøl) και ο Κλάες (στο ρόλο ο Mikael Birkkjær), που ο καθένας παλεύει μόνος του να ξεπεράσει τη θλίψη. Ωστόσο το αδιέξοδο είναι αναπόφευκτο.
«Το πένθος είναι κάτι παράξενο», δηλώνει. «Από την μια μοιάζει να είναι απλώς το να κλαις και να αφήνεις λουλούδια στον τάφο. Όμως, ένας σοφός είπε ότι το πένθος είναι η αγάπη που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς. Νομίζω ότι αυτό ισχύει για την ταινία μου».
(Data: dfi.dk)

Δ.Μ.