του Andrea Molaioli
la-ragazza-del-lago.jpg

Η ειδυλλιακή πόλη συγκλονίζεται από τη δολοφονία μιας νέας και όμορφης κοπέλας, που εντοπίζεται γυμνή στην όχθη της λίμνης. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος σεξουαλικής κακοποίησης ούτε καν αντίστασης από το θύμα. Ένας επιθεωρητής της αστυνομίας καλείται από την πόλη για να λύσει το γρίφο της σκοτεινής δολοφονίας της, αλλά το θύμα αποδεικνύεται τόσο μυστηριώδες όσο και το ίδιο το έγκλημα…
Βασισμένο στο best seller της Νορβηγίδας συγγραφέως ψυχολογικών θρίλερ,  Κάριν Φόσουμ/ Karim Fossum, «Don't Look Back», με ήρωα τον επιθεωρητής Σέγιερ/ Sejer. Η Κάριν Φόσουμ θεωρείται η νορβηγίδα βασίλισσα του αστυνομικού. Από το 1995, όταν εκδόθηκε το πρώτο μυθιστόρημά της με πρωταγωνιστή τον ήρεμο και συμπονετικό επιθεωρητή Σέγιερ, τα βιβλία της σειράς γνωρίζουν τεράστια επιτυχία και μεταφράζονται σε περισσότερες από τριάντα χώρες σε όλο τον κόσμο.
Με τους Toni Servillo, Denis Fasolo, Nello Mascia, Giulia Michelini.
Ο Andrea Molaioli, σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει: «Επέλεξα αυτή την ιστορία επειδή ανάμεσα στις σελίδες του βιβλίου της Karin Fossum φαινόταν αχνά η δυνατότητα να μεταφερθούν οι οικογενειακές σχέσεις και δεσμοί από το αρχικό τοπίο, τα νορβηγικά φιόρδ, σε κάποιο ιταλικό χωριό, χωρίς να αλλάξει η αίσθηση που αφήνει το μυθιστόρημά της: Η ιστορία μιας μικρής κοινότητας που διχάζεται από ένα ασυνήθιστο έγκλημα, κοινοί χαρακτήρες, συνηθισμένες οικογένειες, που χαρακτηρίζονται από τις γνωστές συγκρούσεις, ακόμα κι αν δεν κατευνάζονται ποτέ, πατέρες που από την υπερβολική αγάπη δεν μπορούν πλέον να καταλάβουν τις ψυχές των παιδιών τους, έφηβοι που αισθάνονται ότι έχουν γεννηθεί σε λάθος οικογένεια, ενήλικες που παραμένουν παιδιά λόγω ενός τεχνάσματος της φύσης, παιδιά που δεν τα καταλαβαίνουν οι γονείς τους. Όλη αυτή η κατάσταση, όταν επηρεάζεται από την ιδέα ενός εγκλήματος, γίνεται ξαφνικά περίπλοκη και παρεκκλίνει. Ένα έγκλημα μόνο καταφέρει να «σηκώσει το καπάκι» και να ξεσκεπάσει το σκηνικό της απόλυτης μετριότητας.»

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)