του Simon Curtis
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
marilyn2.jpg
Για πολλούς ανθρώπους, η Μέριλιν είναι περισσότερο μια θρυλική φιγούρα, παρά μια ηθοποιός. Οι άνθρωποι δεν έχουν δει τόσο τις ταινίες της όσο το πορτραίτο της. Μπήκα στο project αυτό όταν ερωτεύτηκα το πρώτο από τα δύο απομνημονεύματα του Κόλιν Κλαρκ/ Colin Clark [σ.τ.ε εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία The Prince and the Showgirl, όπου πρωταγωνιστούν οι Laurence Olivier και  Marilyn Monroe]. Έχοντας διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη στο The Royal Court Theatre, το βρήκα συναρπαστικό.
(...) Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου όταν το "My Week With Marilyn" εκδόθηκε. Ο Κόλιν είχε πραγματικά μια έντονη κι ερωτικά φορτισμένη εβδομάδα με την πιο διάσημη γυναίκα του κόσμου, στο απόγειο της δόξας της. Δεν μπορούσα να πιστέψω την τύχη μου όταν μπόρεσα να πάρω στα χέρια μου τα δικαιώματα. Πολλοί είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν. Τον τελευταίο χρόνο έχω συναντήσει τουλάχιστον τρεις ιδιαίτερα καταξιωμένες σκηνοθέτες, που μου είπαν "Πάντα ήθελα να γυρίσω την ιστορία αυτή". Οπότε νιώθω πολύ τυχερός.
marilyn1.jpg
(...)  Οι τροχιές δύο ανθρώπων τέμνονται τυχαία και προκαλείται μια έντονη σχέση, η οποία μετά εξατμίζεται κι αυτό με ιντρίγκαρε. Η ιστορία ταιριάζει επίσης με την σύγχρονη εμμονή μας με τις διασημότητες. Τώρα πλέον, με το Twitter, ανακαλύπτεις πολλές λεπτομέρειες από τις ζωές των διασήμων, αλλά την εποχή εκείνη τα πράγματα ήταν πολύ πιο ελεγχόμενα, οπότε μου αρέσει το πώς ο Κόλιν μας δίνει μια ματιά εκ των έσω.
(...) Η ταινία αυτή είναι ένα παράθυρο στην ευάλωτη, μυστική πλευρά της Μέριλιν Μονρό. Θέλαμε όμως να βεβαιωθούμε πως θα παρουσιάζαμε και την λαμπερή πλευρά της, την πλευρά της ηθοποιού που ζει το όνειρό της. Η αντίθεση ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές, οι οποίες είναι τόσο αντίθετες, είναι που την κάνει τόσο συναρπαστική.
(...)  Υπήρξαν κάποιες ταινίες που παραλίγο να κάνω, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η πρώτη μου κινηματογραφική ταινία είναι αυτό που λένε ένα έργο πάθους, όχι κάτι πάνω στο οποίο έπεσα κατά λάθος. Είναι κάτι το οποίο ονειρευόμουν να κάνω και αποτελεί ένα εξαιρετικό εναρκτήριο λάκτισμα.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)