του Jalil Lespert
yves-saint-laurent-jalil-lespert.jpg

Βιογραφική ταινία που εστιάζει στα σημαντικά επεισόδια από τη ζωή ενός σημαντικού προσώπου της γαλλικής και παγκόσμιας μόδας, του Ιβ Σεν Λοράν/ Yves Saint Laurent.
Παρίσι, 1957. Σε ηλικία μόλις 21 χρονών, ο ταλαντούχος νεαρός σχεδιαστής Ιβ Σεν Λοράν προσλαμβάνεται ως βοηθός σχεδιαστής από τον Κριστιάν Ντιόρ. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του, ο Ιβ Σεν Λοράν γίνεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής ενός από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας του κόσμου. Παράλληλα την ίδια εποχή θα γνωρίσει και τον έρωτα της ζωής του…
Οι δημιουργίες του Ιβ Σεν Λοράν υπήρξαν μια αληθινή επανάσταση στην haute couture, και θεωρούνται, όχι άδικα, ως η επιτομή του γαλλικού τρόπου ζωής. Αντανάκλαση του πνεύματος μιας εποχής, η ταινία επικεντρώνεται σ’ αυτό εξαιρετικό πρόσωπο και τους διχασμούς που διατρέχουν την επαγγελματική και προσωπική ζωή του: τη μετεωρική άνοδο του στην κορυφή της υψηλής ραπτικής, αλλά και τη συναισθηματική του ζωή, τις εσωτερικές του αγωνίες, το τίμημα της επιτυχίας.
Βασίζεται στο βιβλίο Yves Saint Laurent του Laurence Benaïm.
Με τους Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin, Xavier Lafitte και Nikolai Kinski.

Σ.