(Σαββατοκύριακο στο Παρίσι)
του Roger Michell
le-weekend.jpg

Γλυκόπικρη στην επίγευσή της και πολλές φορές αιχμηρή, η ταινία χαρακτηρίζεται κυρίως από την ωριμότητα του θέματός της και την υψηλή ερμηνευτική επίδοση των ηθοποιών της.
Η αφήγηση έχει στο κέντρο της τον Νικ και την Μεγκ, ένα παντρεμένο ζευγάρι που, με αφορμή την 30ετία του γάμου τους, αποφασίζουν να ξαναζήσουν το μήνα του μέλιτος στο Παρίσι. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα σχεδιάζουν. Η συνάντηση τους στο Παρίσι με έναν συμφοιτητή του Νικ, και τώρα πετυχημένο συγγραφέα, θα είναι ο καταλύτης για μια σειρά απρόοπτων εξελίξεων.
Το τοπίο της τρίτης ηλικίας είναι διαρκώς στο φόντο της δραματικής πλοκής, στο κέντρο όμως βρίσκεται ο έγγαμος βίος, οι απολαύσεις του, οι συμβιβασμοί του, οι αντιφάσεις του. Ο έρωτας στην τρίτη ηλικία είναι εξάλλου μια σταθερή εμμονή του σεναριογράφου της ταινίας αλλά και του σκηνοθέτή της.
Το σενάριο της ταινίας, διεισδυτικό και ακριβές, υπογράφεται από τον σημαντικό βρετανό μυθιστοριογράφο Hanif Kureishi (The Mother, Venus): αυτή είναι η τέταρτη συνεργασία του με τον Roger Michell/ Ρότζερ Μίτσελ (Notting Hill).
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Μίτσελ
Ηθοποιοί: Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τζιμ Μπρόαντμπεντ, Λίντσεϊ Ντάνκαν, Όλι Αλεξάντερ.

Σ.