των Mathias Malzieu, Stéphane Berla
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
jack-et-la-mecanique-du-coeur.jpg

Mathias Malzieu, σκηνοθέτης και σεναριογράφος
Πίστευα πως ο συγκεκριμένος χαρακτήρας [ο Jack] ήταν ιδανικός για να αναφερθεί κανείς τόσο στην έννοια της παθιασμένης αγάπης και της ευαισθησίας απέναντι στο διαφορετικό, όσο και στο ρίσκο που είναι κανείς πρόθυμος – η απρόθυμος αντίστοιχα – να πάρει μεγαλώνοντας. Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι ο Ζακ ήταν και η καλύτερη αφορμή για να μιλήσει κανείς για τις θυσίες που είναι διατεθειμένος κανείς να κάνει, προκειμένου να καταφέρει να εκπληρώσει τα όνειρά του.
(...) Την [φίλη του την] ονόμασα Μις Ακακία, επειδή όταν είναι πολύ φοβισμένη φυτρώνει αγκάθια σαν αυτά της Ακακίας, προκειμένου να προστατευτεί από τους κινδύνους γύρω της,
Αυτό είναι που μου αρέσει στους δυο χαρακτήρες -Μελιές και Μαντλέν- δεν είναι απλά άσπρο-μαύρο. Ακόμη και ο Τζο, ο αληθινός εχθρός του Ζακ, δεν είναι αδικαιολόγητα κακός – απλά βρίσκεται σε μια κακή συγκυρία. Αντιτίθεται στον Ζακ, επειδή και ο ίδιος είναι ερωτευμένος με τη Μις Ακακία. Δεν ήθελα να δημιουργήσω καρικατούρες. Μπορεί να επιχειρούμε να παίξουμε με τα κλισέ και να τα ανατρέψουμε, όμως αγαπώ το γεγονός ότι οι χαρακτήρες εκπέμπουν εξαιρετική ευαισθησία.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)