(Η καινούργια φιλενάδα)
του François Ozon
une-nouvelle-amie.jpg

Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Claire πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα...
H ταινία είναι βασισμένη στο διήγημα της Ruth Rendell /Ρουθ Ρέντελ «The New Girlfriend».
Ο David Rooney, στον The Hollywood Reporte,r σημειώνει: "Ο Francois Ozon συμπληρώνει τον κατάλογο των δημιουργιών του με την ταινία Une nouvelle amie που μετατρέπει ένα μικρό διήγημα της Ruth Rendell σε μια απολαυστική ωδή για τη μεταμόρφωση, τον πόθο, την σεξουαλικότητα, συνδυάζοντας την δραματική πραγματικότητα με το περιπαικτικό χιούμορ και το Χιτσκοκικό σασπένς."
Ο Justin Chang, στο Variety, σημειώνει: "Η ατμόσφαιρα της Χιτσκοκικής αγωνίας και η έντονη σεξουαλικότητα, δεν είναι πλέον κάτι νέο για τον François Ozon. Σπανίως όμως ο Γάλλος σκηνοθέτης έχει αναλύσει τόσο πολύ τις ρωγμές του αστικού προσωπείου των χαρακτήρων του με τόσο ήπιο και ευχάριστο τρόπο όσο στην ταινία Une nouvelle amie.
Ένα επιδέξια δοσμένο ψυχολογικό θρίλερ για μια γυναίκα που μαθαίνει ότι ο σύζυγος της νεκρής της φίλης, βαστά φυλαγμένο ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό. Αυτή η απολαυστική ταινία αποτελεί μια έκπληξη τόσο για τον τρόπο που αντιπαραβάλλεται η συνεχώς εξελισσόμενη δυναμική του πόθου και της επιθυμίας, όσο και για την κλιμάκωση της δύναμης των συναισθημάτων, αποτελώντας μια πιο ζεστή και ανοικτή εμπειρία από ό,τι το σκοτεινό παραμύθι της Ruth Rendell στο οποίο βασίστηκε.."

(πηγή δελτίο τύπου)