της Justine Triet
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_victoria.jpg

Αντιμέτωπη με το χάος και τη διάλυση στην ζωή της, η ηρωίδα σ' αυτήν την ρομαντική κωμωδία χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας για να διαχειριστεί την πραγματικότητα που την καταπνίγει.
Μητέρα δύο κοριτσιών, χωρισμένη, δικηγόρος του ποινικού δικαίου αντιμέτωπη με τα απρόοπτα που κρύβει η εξάσκηση του επαγγέλματος, και τέλος, χωρίς μόνιμη σχέση αναζητώντας ευκαιριακούς ερωτικούς συντρόφους στο διαδίκτυο, η Victoria ζει στα συντρίμμια της ζωής της. Η κατάσταση της θα επιδεινωθεί περαιτέρω, όταν θα της αφαιρεθεί η άδεια να δικηγορεί εξαιτίας κάποια δεοντολογικής παράβασης, αλλά και όταν ο πρώην της δημοσιεύσει σε βιβλίο της περιπέτειες της, ένα βιβλίο που μάλλον προσομοιάζει με λίβελλο. Μόνη όαση στην ζωή της ο Sam ένας πρώην πελάτης της, dealer ναρκωτικών που προσφέρεται να τη βοηθήσει.....
Ακολουθώντας τους κανόνες και τα αρχέτυπα μιας χολιγουντιανής κομεντί της κλασσικής εποχής, η σκηνοθέτις σχεδιάζει το πορτραίτο της κεντρικής ηρωίδας ως μιας γυναίκας της σύγχρονης εποχής, παραδομένη στους ξέφρενους ρυθμούς της. Η αναζήτηση της ισορροπίας, του αυθεντικού της προσώπου καθίσταται επιτακτική και όσο αυτό δεν επιτυγχάνεται η ηρωίδα είναι σε θέση ευάλωτη.
Είναι η ηθοποιός που υποδύεται τον κεντρικό ρόλο, η Virginie Efira (Elle), που αποδίδει την πολυδιάσπαση και τους πολλαπλούς ρόλους- μητέρα, επαγγελματίας γυναίκα- μ' ένα τόνο δραματικού. Για το κωμικό η σκηνοθέτις επαφίεται, ως συνήθως κυρίως στους άνδρες (όπως στον κατηγορούμενο που η ηρωίδα υπερασπίζεται) αλλά και στην πολυπλοκότητα των καταστάσεων(και κωμικότητα πολλές φορές...) που η γοητευτική και άκρως σεξουαλική ηρωίδα -μια ενσάρκωση του ιντερνετικού όρου Milf-ζει.
Είναι το αίτημα για απλότητα, για καθαρότητα, για διάλυση κάθε ασάφειας, για συναισθηματική επαφή, όπως αυτό διατυπώνεται από μια γυναικεία φωνή, που αναδύεται μέσα από το χιούμορ, αλλά και τις δραματικές καταστάσεις της αφήγησης...

Δημήτρης Μπάμπας