(Ακόμη κρύβομαι για να καπνίσω)
της Rayhana
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_a-mon-age-je-me-cache-encore-pour-fumer.jpg

Στην καρδιά ενός χαμάμ, μακριά από το επικριτικό βλέμμα των ανδρών, των μητέρων, των εραστών, των παρθένων και των φανατικών Ισλαμιστών, μπλέκονται πισινοί με μπούργκες κι έρχονται αντιμέτωποι, ανάμεσα σε γέλια, δάκρυα, ξεσπάσματα θυμού, τη Βίβλο και το Κοράνι... πριν τη λάμψη ενός στιλέτου και τη σιωπή του Θεού.
Η Fatima, μια ισχυρή γυναίκα, είναι η επικεφαλής μασέρ ενός χαμάμ στο Αλγέρι. Είναι το έτος 1995 και η κατάσταση είναι τεταμένη στην πρωτεύουσα. Η επόμενη μέρα υπόσχεται να είναι ταραχώδης για όλους, και ιδιαίτερα για τη Fatima. Ήδη, ενώ περπατάει προς την εργασία της, είναι η μακρινή μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Στον μικρό περίκλειστο κόσμο του χαμάμ, η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Επιπλέον, η Meriem, ένα έγκυος κορίτσι δεκαέξι ετών, πηγαίνει εκεί για να βρει καταφύγιο. Και ο οργισμένος αδελφός, ο Mohamed, την κυνηγάει για να καθαρίσει την τιμή του με αίμα.
Η Rayhana είναι ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και δραματουργός αλγερινής καταγωγής. Τον Μάιο του 2014 διακρίθηκε με το βραβείο Juergen Bansemer & Ute Nyssen Dramatiker Preis του Ινστιτούτου Γκαίτε για τη δουλειά της στο θέατρο.
Η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί, το À mon âge je me cache encore pour fumer  (Στην ηλικία μου ακόμα κρύβομαι για να καπνίσω), βασίστηκε στο δικό της ομότιτλο θεατρικό. Μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στο Μπέη Χαμάμ στη Θεσσαλονίκη.
Στην ταινία απονεμήθηκε το βραβείο Κοινού FISCHER για ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2016).

(δ.τ.)