(Δεν ήσουν ποτέ εδώ)
της Lynne Ramsay
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_you-were-never-really-here.jpg

Μια έφηβη που αγνοείται. Ένας βίαιος και βασανισμένος επιθεωρητής της αστυνομίας σε μια αποστολή διάσωσης. Η διεφθαρμένη εξουσία και η εκδίκηση απελευθερώνουν μια καταιγίδα βίας που μπορεί να οδηγήσει στην αφύπνιση του.
«Κλίνω προς τις μελέτες χαρακτήρων», δηλώνει η Lynne Ramsay. "Και υποθέτω, ότι προσπαθώ να αποφύγω τα κλισέ. Νομίζω ότι αυτή η ταινία αφορά τους λευκούς άνδρες που βρίσκονται στην εξουσία και οι οποίοι είναι πέρα από κάθε μομφή ή κατηγορία".
Και συνεχίζει, "Κατά κάποιο τρόπο, μεγάλωσα με τις ταινίες της δεκαετίας του '50, και πάντα μ' άρεσε η σύντομη μορφή της αφήγησης μιας ιστορίας. Ο λόγος για τον οποίο αναφέρω πάντα τον Sam Fuller (σκηνοθέτης των ταινιών Shock Corridor, Forty Guns) είναι, νομίζω ότι είναι αρκετά ανατρεπτικός για την εποχή του, μιλώντας για πράγματα μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ήταν αρκετά αμφιλεγόμενα. Είναι αστείο, αλλά το [You Never Really Here] κατέληξε σαν αυτές τις ταινίες B-movies του '50, πραγματικά οικονομικό, διαρκεί 95 λεπτά".
"Λατρεύω ταινίες όπως το The Shining, το οποίο μοιάζει με μια καθαρή ταινία τρόμου, αλλά στην πραγματικότητα είναι πραγματικά για έναν άνθρωπο που τρελαίνεται", λέει η Lynne Ramsay. "Και νομίζω ότι μέσα από την δομή ενός κινηματογραφικού είδους, μπορεί να ειπωθεί μια συναρπαστική ιστορία, αλλά και να μπούμε πιο βαθιά στην ψυχολογία. Μεγαλώνεις σαν σκηνοθέτης και ενδιαφέρεσαι για διαφορετικά πράγματα σε άλλες εποχές" .
Σχολιάζοντας τον κεντρικό ηθοποιό της ταινίας Joaquin Phoenix, η Ramsay εξηγεί "Υπερβαίνει κάθε προσδοκία και δεν κάνει ό,τι πιστεύεται ότι πρόκειται να γίνει. Μετατρέπει το κινηματογραφικό είδος ." Και συνεχίζει, "Ο Joe πιστεύει ότι μπορεί να σώσει κάποιον, αλλά βρίσκεται σε μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα από ό,τι νομίζει. Δεν είναι αυτός ο ιππότης στη λαμπερό πανοπλία. Όμως, δεν θα πω εγώ αν η ταινία είναι μια φεμινιστική παραβολή ή κάτι τέτοιο. "

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή, δημοσιεύματα του τύπου)