του Xavier Giannoli
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2122_illusions-perdues.jpg

Ο Lucien είναι ένας νέος άγνωστος ποιητής στη Γαλλία του 19ου αιώνα. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες και θέλει να δημιουργήσει το πεπρωμένο του. Φεύγει από την οικογενειακή επιχείρηση στην επαρχία για να δοκιμάσει την τύχη του στο Παρίσι. Προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνος του σ’ αυτήν την μαγική πόλη. Σύντομα θα ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λαμπερές προσόψεις, σ’ αυτόν τον κόσμο τον αφιερωμένο στον νόμο του κέρδους και της προσποίησης.
Με τους Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan, Salomé Dewaels, Jeanne Balibar, Gérard Depardieu, André Marcon, Louis-Do de Lencquesaing, Jean-François Stévenin.
Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα "Illusions perdues" του Honoré de Balzac.
Ο Xavier Giannoli, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: “Το μυθιστόρημα του Μπαλζάκ αποκαλύπτει τη μήτρα του σύγχρονου κόσμου: εκείνη τη στιγμή που ένας ολόκληρος πολιτισμός είναι έτοιμος να παραδοθεί στον κανόνα του κέρδους. Ήθελα να παρατείνω αυτή τη στιγμή, χάρη στον κινηματογράφο, μη μένοντας απόλυτα πιστός στο πρωτότυπο κείμενο κάτι που μου επέτρεψε να εκφράσω το πνεύμα του”.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)