(Νεαροί εραστές )
της Carine Tardieu
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2223_les-jeunes-amants.jpg

Μια δραματική ταινία που δίνει έμφαση στα συναισθήματα που γεννιούνται από έναν απρόσμενο έρωτα. Κεντρική ηρωίδα της αφήγησης είναι μια γυναίκα της τρίτης ηλικίας που ερωτεύεται έναν πολύ νεότερο της άντρα. Στο κέντρο της δραματικής πλοκής βρίσκονται οι αναστατώσεις και οι επιπτώσεις που έχουν οι επιλογές της στον περίγυρό της.
Η κομψή, συνταξιούχος αρχιτέκτονας Σόνα συναντιέται με τον Πιερ, έναν παντρεμένο γιατρό γύρω στα 40, ο οποίος της είχε κάνει αρχικά εντύπωση σε μια σύντομη συνάντησή τους προ 15 ετών. Υπάρχει αμοιβαία έλξη και ξεκινούν έναν παθιασμένο δεσμό. Ενώ η οικογενειακή ζωή του Πιερ σύντομα ανατρέπεται – με τη γυναίκα του να δυσπιστεί για τη διαφορά ηλικίας - η Σόνα παλεύει με αισθήματα που πίστευε ότι ανήκαν οριστικά στο παρελθόν και την υπόσχεση του τι μπορεί να απομείνει…
Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, αυτή η ταινία, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου,  είναι ένα κάλεσμα για την ολοκληρωτική απόλαυση της ζωής κόντρα στις κοινωνικές προκαταλήψεις. Η σκηνοθέτις αποφεύγει τον συναισθηματισμό, αποτυπώνοντας τον ενθουσιασμό, την ενοχή και την ευαλωτότητα των ειδυλλίων.
Όπως σημειώνει η Murielle Joudet στην κριτική της στην εφημερίδα Le Monde, η σκηνοθέτις "βλέπει τον έρωτα σαν μια ωρολογιακή βόμβα που αποδεκατίζει τα πάντα".  Και συνεχίζει : "Η Carine Tardieu παραμένει συνεπής και ρεαλίστρια με το θέμα της, χωρίς ποτέ να υποκύπτει σε μια περίσσεια αισιοδοξίας που θα την έκανε να πει ότι η αγάπη θριαμβεύει πάνω από όλα τα εμπόδια."
Με τους Fanny Ardant, Melvil Poupaud, Cécile de France.

(δ.τ.)