(Η Βαλέρια παντρεύεται)
της Michal Vinik
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2223_valeria-getting-married.jpg

Η Βαλέρια, μια νεαρή Ουκρανή, φτάνει στο Ισραήλ για να γνωρίσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ο γάμος τους έχει κανονιστεί μέσω διαδικτύου – ακριβώς όπως και ο γάμος της αδερφής της, της Κριστίνα, που ζει ήδη εδώ και χρόνια παντρεμένη στο Ισραήλ. Παρότι η Κριστίνα μοιάζει ικανοποιημένη με τη ζωή της, η άφιξη της Βαλέρια θα ανατρέψει τα δεδομένα αλλάζοντας τα πάντα.
Παλλόμενο από συναισθηματική ένταση χωρίς ποτέ να αγγίζει το μελόδραμα, αυτό το δράμα δωματίου ανατέμνει, χάρη στο λεπτοκεντημένο σενάριό του, μια σειρά από ερωτήματα γύρω από την ισότητα των φύλων, την πολιτική και τις σκληρές κοινωνικές συνθήκες που αναγκάζουν τις γυναίκες να ξενιτευτούν ως νύφες στην άλλη άκρη του κόσμου.
Η Michal Vinik, σκηνοθέτις δηλώνει για την ταινία: "Έχω αναρωτηθεί ξανά και ξανά γιατί με γοητεύουν τόσο πολύ οι άνδρες και οι γυναίκες που συμμετέχουν πρόθυμα σε μια τέτοια “συμφωνία”. Συνειδητοποίησα ότι το ενδιαφέρον μου οφείλεται κυρίως στο πώς αυτές οι σχέσεις χρησιμεύουν ως καθρέφτης για όλες τις σχέσεις δέσμευσης μεταξύ δύο ατόμων, είτε είναι παντρεμένοι είτε όχι. Η συμφωνία μεταξύ μιας Ουκρανής νύφης και ενός Ισραηλινού γαμπρού μπορεί να βρίσκεται στο άκρο της κλίμακας σχέσεων, αλλά στον πυρήνα πολλών σχέσεων υπάρχει ένα συστατικό που δημιουργεί μια ιεραρχία ή ανισορροπία."

(σημειώσεις για την παραγωγή)