του Patrice Leconte
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2425_maigret.jpg

Μια νεαρή κοπέλα θα βρεθεί νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα.
Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ώστε να βρει τον δολοφόνο.
Η ταινία είναι μια προσαρμογή του μυθιστορήματος Maigret et la jeune morte του Ζωρζ Σιμενόν, που εκδόθηκε το 1954 και στο οποίο εμφανίζεται ο αστυνομικός ντετέκτιβ Ζυλ Μαιγκρέ.
Με τους Gérard Depardieu, Jade Labeste , Mélanie Bernier, Aurore Clément

"Το σύνολο των ηθοποιών είναι εξαιρετικό σε όλους τους τομείς, με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να είναι στο κέντρο μεθοδικός, και πάντα παρατηρητικός σε μια υπόθεση γεμάτη παρεκβάσεις, που φαίνεται να έχει για τον επικεφαλής επιθεωρητή μια σημασία μεγαλύτερη από ό,τι συνηθίζεται για έναν άνθρωπο της δουλειάς του."
(κριτική του screendaily.com/)

"Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ επιχειρεί να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες και ώρες στη ζωή μιας κοπέλας που βρέθηκε νεκρή μια νύχτα στους δρόμους του Παρισιού. Προσπαθεί να μπει στη θέση της και να φανταστεί τι σκέψεις και τις πράξεις της. Τον ενδιαφέρει ο χαρακτήρας του θύματος, ψάχνει να γνωρίσει και να καταλάβει την κοπέλα, θέτοντας ερωτήματα σε όσους τη συνάντησαν. Το ενδιαφέρον του Μαιγκρέ για το θύμα τον οδηγεί σε μια συναισθηματική ταύτιση μαζί του."
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)