του Άγγελου Φραντζή
symptoma.jpg

Ένα χειμώνα, σ’ ένα απομονωμένο νησί κάνει την εμφάνισή του ένα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι. Όποιος έρχεται σε επαφή μαζί του χάνει τα λογικά του. Οι κάτοικοι ζητούν τη βοήθεια μιας παράξενης κοπέλας που μοιάζει να είναι η μόνη που μπορεί να τα βάλει μαζί του. Προκειμένου να δυναμώσει την πίστη της, εκείνη οδηγείται σε πράξεις όλο και πιο ακραίες, που μοιάζουν να κρύβουν μια μυστική σχέση μαζί του.
Το χειμωνιάτικο τοπίο της Αμοργού και της Τήνου αποτέλεσαν το σκηνικό της ταινίας, με το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, που διήρκησαν 7 εβδομάδες, να πραγματοποιείται εκεί.
Ο Άγγελος Φραντζής, σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει:"Το Σύμπτωμα είναι μια ταινία για όλα όσα νομίζουμε ότι είναι ο διάβολος. Μια ποιητική έρευνα πάνω στην σκοτεινή και ανοίκεια πλευρά της ύπαρξης. Ένα φιλμ φανταστικού κινηματογράφου, με καρδιά μελοδράματος, που βυθίζεται στον υποσυνείδητο κόσμο μιας γυναίκας για να αγγίξει το σύμπτωμα της άγριας σύγκρουσης ανάμεσα στην ενόρμηση και την ηθική"
Η Κάτια Γκουλιώνη που υποδύεται την κεντρική ηρωίδα, δηλώνει για τον ρόλο της: "είναι μια ηρωίδα που πολεμάει κατ’ αρχήν με τον εαυτό της.  Με έναν εσωτερικό δαίμονα. Μια γυναίκα που όσο προσπαθεί να ενδυναμώσει την πίστη της στην νίκη του τέρατος, τόσο μοιάζει να το πλησιάζει."

(πηγή σημειωσεις για την παραγωγή)