του Κάρολου Ζωναρά
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_pedro-nulla.jpg

Ένας νεαρός άνδρας σώζεται ως εκ θαύματος μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό. Όταν όμως συνέρχεται δεν ξέρει πλέον ποιος είναι. Ένα ιταλικό διαβατήριο που δηλώνει το υποτιθέμενο όνομά του –Πέντρο Νούλα–, ένα σπασμένο κινητό, μια επιταγή, και η φωτογραφία μιας γυναίκας είναι τα μοναδικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Με βάση αυτά, θα επιχειρήσει την αναζήτηση της ταυτότητάς του, για να βρεθεί μπλεγμένος σε μια εφιαλτική περιπέτεια.
Με τους Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Katia Leclerc O'Wallis, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Χρήστος Σαπουντζής, Αθηνά Παππά και Μελέτης Γεωργιάδης.
Ο Κάρολος Ζωναράς. σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι η αμνησία ως αφορμή αναγκαστικής αυτογνωσίας. Οταν, δηλαδή, είσαι υποχρεωμένος να καταβάλλεις προσπάθεια για να συναρμολογήσεις το παζλ της ζωής σου, για να μπορέσεις να ανακαλύψεις πραγματικά ποιος είσαι. Μια διαδικασία που τις περισσότερες  φορές είναι και επώδυνη. Γιατί δύσκολα δεχόμαστε τα ελαττώματά μας ενώ εύκολα ξεχνάμε ό,τι δεν μας αρέσει».
Ο Κάρολος Ζωναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδές κινηματογράφου έκανε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και εν συνεχεία στο Centro Sperimentale στη Ρώμη, όπου έζησε για 13 συνεχόμενα χρόνια. Έκανε αρκετές μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες που συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ.
Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά σποτ. Η πρώτη του ταινία στην Ελλάδα, Ο γιος του Τσάρλυ, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2009 και η δεύτερη ταινία του, Μπιγκ Χιτ, το 2013.

(δ.τ.)