του Ryuichi Hiroki
vibrator.jpg

Ο Ryuichi Hiroki γεννήθηκε στο Kohriyama της Ιαπωνίας, το 1954. Έχει μια μακρά θητεία στον χώρο του ιαπωνικού πορνό (πάνω από 30 ταινίες). Η ταινία του με τον γεμάτο υπονοούμενα τίτλο Vibrator θεωρήθηκε ως η πιο ενδιαφέρουσα για το 2003 από την Ιαπωνία.
“Φοβάμαι όμως θέλω να σε ακουμπήσω”, ακούγεται στους διάλογους. Μια απρόοπτη συνάντηση ενός φορτηγατζή και μιας συγγραφέα. Ένα ψυχολογικό δράμα που μετατρέπεται σε ταινία δρόμου. Το εσωτερικό πορτραίτο μιας σύγχρονης γυναίκας. Το σεξ και οι αγωνίες της ύπαρξης.
Η χρήση της ψηφιακής κάμερας δημιουργεί την επιδιωκόμενη αίσθηση εγγύτητας. “Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το στυλ “two man show” (όπου η καμπίνα του φορτηγού λειτουργεί ως σκηνή) προσπάθησα να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα οικειότητας ανάμεσα σ’ ένα άνδρα και μια γυναίκα”, δηλώνει. “Μουσική πάνω από συζητήσεις. Διάλογος που ομοιάζει με στίχους ενός τραγουδιού. Υπότιτλοι σαν μιας βουβής ταινίας: το τελικό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση ενός χαλαρού ρυθμού”, συνιστούν το ηχητικό background.
(Data: http://vibrator-cinema.com/)
Δ.Μ.