του Lee Kang-sheng
themissi.jpg

Ο Lee Kang-sheng γεννήθηκε στην Ταϊπέι το 1968. Είναι ο βασικός ηθοποιός του Tsai Ming-liang. Τον ανακάλυψε στους δρόμους και από τότε σταθερά εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής σ’ όλες τις ταινίες του. Μετά από 12 χρόνια ηθοποιίας γύρισε την πρώτη του ταινία: The Missing, Πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ (2004).
“Σίγουρα μ’ έχει επηρεάσει ο τρόπος δουλειάς του. Τον θεωρώ ως τον δάσκαλο μου”, δηλώνει για τον Tsai. “Όμως το ύφος μου είναι διαφορετικό. Προσπαθώ να βρω τον δικό μου δρόμο στην σκηνοθεσία. Νομίζω ότι τα πλάνα μου είναι λίγο πιο δυναμικά”, συμπληρώνει.
Δύο πρόσωπα στο κέντρο: μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία αγωνιωδώς αναζητά τον εγγονό της και ένα νεαρό που θρηνεί την απώλεια του παππού του. “Τα παιδιά συχνά αφήνονται στην φροντίδα των παππούδων τους, έτσι οι γονείς δεν συμμετέχουν στην ανατροφή τους. Νομίζω ότι τα άτομα μέσης ηλικίας –αυτή είναι η ηλικία μου, είμαι 35 χρόνων- θα έπρεπε να δείχνουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στους ηλικιωμένους και τους νέους”, σχολιάζει.
(Data: Daily Tiger, ημερήσια εφημερίδα του Φεστιβάλ Ρότερνταμ)
Δ.Μ.