του Takashi Ishii
gonin.jpg

Ο Takashi Ishii γεννήθηκε στην Ιαπωνία, το 1946. Στην αρχή της καριέρας του θήτευσε στα Roman Porno (αισθηματικά μαλακά πορνό).
Το 1992, η ταινία του Προπατορικό Αμάρτημα/ Original Sin/ Shinde mo ii προβάλλεται στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι μια γιαπωνέζικη παραλλαγή του Ταχυδρόμος κτυπούσε πάντα δύο φορές, στην οποία το σεξ είναι κεντρικό στοιχείο. Το 1978 έκανε την είσοδό του στο κινηματογράφο έχοντας ασχοληθεί προηγουμένως με τα κόμικς.
Το Gonin θεωρείται το αριστούργημά του και χαρακτηρίστηκε ως η απάντηση της Ιαπωνίας στον Tarantino. Θα συναντήσουμε τον Takeshi Kitano στο ρόλο ενός επαγγελματία δολοφόνου.
Αφηγείται την ιστορία πέντε απελπισμένων ανδρών που προσπαθούν να ληστέψουν μια συμμορία yakuza. Σκληρότητα, βία και μια υπερκινητική σκηνοθετική αντίληψη χαρακτηρίζουν την ταινία: "Αυτοί οι άνδρες περιγράφονται καθημερινά στις εφημερίδες και αντιπροσωπεύουν τους σύγχρονους καιρούς. Τους έβαλα μέσα σ' ένα κινηματογραφικό είδος- μία ταινία με ληστεία. Τί είδους ρεαλισμός υπάρχει όταν ηθοποιοί δίνουν ζωή σε χαρακτήρες -σύμβολα; Αυτό μ' ενδιέφερε όταν έκανα την ταινία", δηλώνει.

Δ.Μ.

[Data: Ring (DVD περιοχής 2 με αγγλικούς υποτίτλους), http://www.horschamp.qc.ca/new_offscreen/nakata.html]