(Πίτσες, μπύρα και τσιγαράκια)
των Adrián Caetano & Bruno Stagnaro

Πέντε πρόσωπα βρίσκονται στο κέντρο της αφήγησης. Πέντε νέοι που ζουν μια ζωή εκτός νόμου, στα όρια. Ο Megabon, ο Pablo (ο οποίος πάσχει από άσθμα), ο αδέξιος και ασουλούπωτος Frula και τέλος o Cordobes. Μια γυναίκα είναι στην συντροφιά τους, η Sandra, η οποία είναι έγκυος από τον Cordobes. Και οι πέντε έχουν συστήσει μια συμμορία και η ζωή τους είναι ένας διαρκής και ανορθόδοξος αγώνας για επιβίωση. Ασχολούνται με ληστείες επιβατών ταξί, σε συνεργασία μ' ένα ταξιτζή, ο οποίος και κινεί τα νήματα και καθορίζει την ζωή τους. Τα χρήμα που κερδίζουν από τις κλοπές είναι και το μόνο μέσο για να επιβιώσουν. Και η μπίρα, το αλκοόλ και ο καπνός είναι αυτά που χρειάζονται…
Όμως ένα συμβάν θα διαταράξει τις ισορροπίες της νεανικής παρέας: η Sandra θα συλληφθεί. Και η έξοδος της από την φυλακή θα σημάνει και την επιθυμία της για επιστροφή στη νομιμότητα. Άλλωστε η μητρότητα είναι "επί θύρας". Μια τελευταία ληστεία φαίνεται ότι θα προσφέρει τους αναγκαίους πόρους για ένα μεγάλο ταξίδι.
Καθώς οι ηθοποιοί είναι όλοι ερασιτέχνες, η ταινία απεικονίζει, μ' ένα ωμό ρεαλιστικό ύφος, μια σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει στις παρυφές πολλών πόλεων της Λατινικής Αμερικής. Αξιοποιώντας τόσο τους χώρους όσο και τα πρόσωπα, η σκηνοθεσία δημιουργεί ένα γεμάτο ευαισθησία πορτραίτο του "ζην επικινδύνως". Ρεαλιστική απεικόνιση μιας δύσκολης και σκληρής νεότητας, η ταινία θέτει τον θεατή αντιμέτωπο με τις πιο άγριες και βάναυσες όψεις της ζωής στην πόλη. Καθώς ο τόπος της δραματικής πλοκής είναι το Μπουένος Άιρες, η δράση αυτών των πρόσωπων έχει ένα άμεσο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: φέρνει στην επιφάνεια, συχνά με το ύφος ενός ντοκιμαντέρ, τις κρυφές και αθέατες όψεις μιας μεγαλούπολης. Εδώ η ζωή είναι ένα διαρκές στοίχημα που συνεχώς πρέπει να κερδίζεται. Και τα όνειρα αυτών των νεαρών ηρώων είναι απλά: Ανεξαρτησία από τους δυνάστες τους και απόδραση από την ανοικτή "φυλακή" στην οποία ζουν.
Γυρισμένη με ένα ελάχιστο προϋπολογισμό, ως ανεξάρτητη παραγωγή, η ταινία φέρει στις εικόνες της ένα ανεξίτηλο στίγμα: την ηλικία των δύο σκηνοθετών της. Ο Bruno Stagnaro και ο Adrián Caetano ήταν 25 και 29 χρόνων όταν την σκηνοθέτησαν.
Δ.Μ.