(Ιστορίες για αγρίους )
του  Damián Szifrón
relatos-salvajes.jpg

Μια μαύρη κωμωδία, μια ταινία ανθολογία, που αποτελείται από έξι αυτόνομες ιστορίες που έχουν ως κοινό θέμα τη βία και την εκδίκηση.
Αδύναμοι απέναντι σε μια πραγματικότητα που μπορεί ξαφνικά να αλλάξει και να γίνει απρόβλεπτη, τα κεντρικά πρόσωπα της ταινίας διασχίσουν τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τον πολιτισμό από τη βαρβαρότητα. Έξι ιστορίες που εστιάζουν στην ερωτική διάψευση, την επιστροφή προσώπων από το παρελθόν, αλλά και τη βία που κρύβεται στην καθημερινότητα. Τα πρόσωπα των ιστοριών χάνουν τον έλεγχο, φτάνουν στα άκρα και εκρήγνυνται ...
Ο Damián Szifrón, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει: «Μου αρέσει ο κινηματογράφος μυθοπλασίας. Η ταινία μου αποθεώνει το συγκεκριμένο σινεμά. Αγκαλιάζει, εξερευνά, εκπέμπει, αναδεικνύει το φιξιόν, τη μυθοπλασία. Υπό αυτή την άποψη, πιστεύω ότι και στις άλλες ταινίες που έχω κάνει, οι θεατές μπορούν να δουν την αγάπη μου για την μυθοπλασία. Δεν είμαι από εκείνους τους σκηνοθέτες, που προσπαθούν να κάνουν μια ρεαλιστική απεικόνιση του τι συμβαίνει».
Μεταξύ άλλων, στους παραγωγούς περιλαμβάνεται και ο Pedro Almodóvar.
Με τους  Ricardo Darín, Óscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Érica Rivas, Rita Cortese, Julieta Zylberberg, Darío Grandinetti.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή, επίσημος ιστότοπος του Φεστιβάλ Καννών festival-cannes.fr)