(Η Λεπίδα του Αθανάτου)
του Takashi Miike
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_blade-of-the-immortal.jpg

«Για να σώσει τη ζωή της θα πρέπει να πάρει χίλιες άλλες»: H 100ή ταινία του θρυλικού Τακάσι Μίικε / Takashi Miike έχει όσες μάχες έχουν οι προηγούμενες 99 μαζί.
 Ο δεινός ξιφομάχος σαμουράι Μάντζι κουβαλάει την βαριά κατάρα της αθανασίας, μετά το πέρας μίας θρυλικής μάχης. Με τον άγριο φόνο της αδερφής του να στοιχειώνει το μυαλό του, ο Μάντζι γνωρίζει πως θα πάρει πίσω την ψυχή του μόνο αν πολεμήσει το κακό. Υπόσχεται να βοηθήσει ένα κορίτσι, τη Ριν, να εκδικηθεί μία ομάδα ικανότατων ξιφομάχων με επικεφαλής τον αδίστακτο πολεμιστή Ανότσου, που ευθύνεται για τη δολοφονία των γονιών της. Η αποστολή αυτή θα αλλάξει τον Μάντζι, με τρόπους που δεν μπορεί καν να φανταστεί…
Αυτή η  χορογραφημένη συμφωνία βίας του Takashi Miike έχει «χτιστεί» πάνω στο ομώνυμο, manga του Hiroaki Samura/ Χιροάκι Σαμούρα. Από το 1993 έως το 2012, τα 30 τεύχη του «Η Λεπίδα του Αθάνατου» / Blade of the Immortal  εξερεύνησαν τις περιπέτειες του καταραμένου σαμουράι Μάντζι και κατάφεραν να «εισβάλλουν» σε ουκ ολίγες λίστες με τα κορυφαία manga της χρονιάς. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, πέντε εκατομμύρια τεύχη της σειράς έχουν πωληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το 2008, το manga ενέπνευσε την ομώνυμη anime σειρά στην τηλεόραση.
Γνωστός για το βίαιο και κάποιεςφορές εκκεντρικό, στιλ των ταινιών του, ο Takashi Miike έχει βασίσει πολλά φιλμ του σε manga. Πιο χαρακτηριστική  περίπτωση, το  «Ichi the Killer» (2001), μία από τις πιο σοκαριστικές ταινίες όλων των εποχών, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όπου κι αν προβλήθηκε.

(δ.τ.)