του David Michod
animal2.jpg
Μια φιλόδοξη, νιχιλιστικής διάθεσης, σπουδή επάνω στην παρακμή μιας αυστραλιανής οικογένειας εγκληματιών, εμπλουτισμένη με νουάρ αποχρώσεις και άκρως ρεαλιστικές ερμηνείες. Η ταινία "Animal Kingdom" του Αυστραλού σκηνοθέτη -σεναριογράφου David Michod ένα δράμα που ενδοσκοπεί στην αποσύνθεση μιας εγκληματικής οικογένειας στην Μελβούρνη.
Πού ταιριάζεις; Πού χωράς και πού ανήκεις; Για τον Τζέι Κόντι η απάντηση αποτελεί και την πιο δύσκολη απόφαση που θα πρέπει να πάρει στη ζωή του. Όταν η μητέρα του πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο Τζέι στρέφεται στην αποξενωμένη γιαγιά του για βοήθεια. Και τότε βρίσκεται στη μέση μιας βεντέτας ανάμεσα στους κακοποιούς θείους του, στη χειριστική γιαγιά του, και στην αστυνομία, σαν ένα μήλο της έριδος που θα καθορίσει ζωές. Ο ένας θείος του, ο ανισόρροπος Πόουπ, καταζητείται για ένοπλη ληστεία, ο μικρότερος αδελφός του, ο νευρικός κι απρόβλεπτος Κρεγκ, είναι εθισμένος στο σπιντ, και ο Βενιαμίν της οικογένειας, ο αφελής Ντάρεν, προσπαθεί να ακολουθήσει τις εγκληματικές δραστηριότητες της οικογένειας. Στην άλλη πλευρά της διαμάχης, ο αστυνόμος Λέκι αντιλαμβάνεται πως ο Τζέι διαφέρει από τους συγγενείς του και προσπαθεί να τον βοηθήσει να ξεφύγει από την επιρροή τους.animal1.jpg

Ένα οικογενειακό θρίλερ, το οποίο διερευνά τις αναπόφευκτες παράπλευρες συνέπειες –και απώλειες– του εγκλήματος, με τις εντάσεις και τη βία να κλιμακώνονται εσωτερικά κι εξωτερικά σ’ έναν προδιαγεγραμμένο μονόδρομο χωρίς εμφανή διέξοδο.
Ο David Michod είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης με πτυχίο στις Tέχνες, εκπαιδεύτηκε ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης στο Βικτοριανό Κολέγιο των Τεχνών. Οι μικρού μήκους ταινίες του περιλαμβάνουν το Netherland Dwarf, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Σάντανς και στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2009, καθώς και το Crossbow, το οποίο κέρδισε το βραβείο Erwin Rado Καλύτερης Αυστραλιανής Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ Μελβούρνης, ενώ προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας 2007 και στο Φεστιβάλ Σάντανς 2008. Ο Ντέιβιντ Μισό διετέλεσε επίσης συντάκτης του περιοδικού Inside Film από το 2003 έως το 2006.

(πηγή δελτίο τύπου)