του Takashi Miike
sukiyak2.jpg
Η ταινία είναι μια ανακατασκευή ενός spaghetti western μέσα από το σκηνοθετικό βλέμμα ενός γιαπωνέζου. Αν και το πλαίσιο της δραματουργίας είναι καθαρά ιαπωνικό και όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί είναι Ιάπωνες, ωστόσο η ταινία δεν έχει μια ιαπωνική ταυτότητα, αλλά μάλλον ιταλική. Ο λόγος είναι οτι ο σκηνοθέτης της Takashi Miike, αναπαράγει με ανατριχιαστική πιστότητα όλες τις φόρμες κια τις τελετουργίες ενός spaghetti western.
Επιπλέον η συμμετοχή του Quentin Tarantino ως ηθοποιού δίνει ένα καθοριστικό τόνο στην ταινία: μοιάζει αυτή να ακολουθεί, από άλλες διαδρομές, τους δρόμους που άνοιξε ο Tarantino: σινεφιλία με αναφορές σε σκηνοθέτες όπως οι Sergio Leone και Sergio Corbucci, ειρωνεία και πάνω απ' όλα λατρεία του κινηματογράφου και των τελετουργιών του.

Η συμμορία Γκέντζι έρχεται αντιμέτωπη με την συμμορία Χάικε, σε μια φτωχή ορεινή κωμόπολη, όπου μπορεί να είναι θαμμένος ένας μυθικός θησαυρός. Στην κωμόπολη εμφανίζεται ένας μοναχικός πιστολέρο, που κουβαλά ψυχικά τραύματα αλλά είναι άσος στο σημάδι. Όλοι αναρωτιούνται με ποια από τις δυο συμμορίες θα αποφασίσει να ενώσει τις δυνάμεις του. Βρώμικα κόλπα, προδοσία, επιθυμίες και έρωτας φουντώνουν, όταν η κατάσταση εκρήγνυται σε μια εντυπωσιακή τελική αναμέτρηση.
sukiyak1.jpg
Ο Τακάσι Μίκε/ Takashi Miike γεννήθηκε το 1960 στη μικρή πόλη Γιάο στα προάστια της Οσάκα. Το κύριο ενδιαφέρον του όσο μεγάλωνε ήταν οι μοτοσικλέτες, και για ένα διάστημα είχε φιλοδοξία να συμμετάσχει επαγγελματικά σε αγώνες μοτοσικλετιστών. Στα 18 του, πήγε για σπουδές στη σχολή κινηματογράφου της Γιοκοχάμα, που είχε ιδρυθεί από τον γνωστό σκηνοθέτη Σοχέι Ιμαμούρα, και μάλιστα δεν υπήρχαν εξετάσεις εισαγωγής στη σχολή. Ξεκίνησε να δουλεύει για την τηλεόραση σε διάφορους ρόλους, προτού γίνει βοηθός σκηνοθέτη στο πλευρό του Ιμαμούρα, μεταξύ άλλων. Η μεγάλη έκρηξη των βιντεοταινιών στις αρχές της δεκαετίας του '90 ήταν το έναυσμα που δόθηκε στον Μίκε για να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία ταινιών, αφού νεοσύστατες εταιρείες προσλάμβαναν νέους σκηνοθέτες που ήθελαν να δουλέψουν για low-budget ταινίες δράσης. Η πρώτη ταινία του Μίκε, που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, ήταν η "Shinjuku kuroshakai: Chaina mafia senso" του 1995. Το 1999 ήταν όμως που έγινε γνωστός διεθνώς με το φιλμ "Audition". Παραγωγικός σκηνοθέτης καθώς είναι, ο Μίκε έχει σκηνοθετήσει πάνω από 60 ταινίες στην 13χρονη καριέρα του, οι οποίες χαρακτηρίζονται για τις έντονες σκηνές σεξ και βίας.

(δελτίο τύπου)