(Χάλια Μέρα για Ψάρεμα)
του Alvaro Brechner
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
mal1.jpg

-«Θα σου ταίριαζε πολύ να έπαιζες τον ρόλο του Ορσίνι.»
Αυτό είπα μια νύχτα στον φίλο, ηθοποιό Gary Piquer/ Γκάρι Πικέρ όταν αναφέρθηκα στον χαρακτήρα από την ιστορία του Ονέττι. Ο Ορσίνι αποκαλούσε τον εαυτό του «Πρίγκιπα» και πίστευε ότι «γεννήθηκε για να πείθει τον κόσμο, να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στην οποία μια φιλία μπορεί να ανθίσει και οι ελπίδες του καθενός να γίνουν αποδεκτές».
Τότε ξεκίνησε ένα ταξίδι που κράτησε τέσσερα χρόνια, το οποίο το ονομάσαμε «Mal Dia Para Pescar/ Χάλια Μέρα Για Ψάρεμα»: μια ιστορία των δυο μεσηλίκων που έχουν μεγάλα διλλήματα καθώς ζουν αυτήν την περιπέτεια που ονομάζουμε ζωή.
Είναι ένα Δονκιχωτικό ζευγάρι, δυο μαχητές που επιλέγουν να ζήσουν εκκεντρικά καθώς είναι δυο Ευρωπαίοι που περνούν από μια μικρή πόλη στην Νότια Αμερική όπου ό χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Είναι δυο ταξιδιώτες που εκφράζουν τις αξίες και τους φόβους τους που πηγάζουν από ένα παρελθόν που έχει χαθεί για πάντα και βασίζεται ο ένας στον άλλο σε ένα κόσμο μοναχικό.
mal2.jpgΣε αυτήν την γλυκόπικρη ταινία, οι φιλοδοξίες των δυο αντρών έρχονται σε αντιπαράθεση όταν οι δυο τους αντιμετωπίζουν διάφορες κωμικές και γελοίες καταστάσεις.
Σε μια ατμόσφαιρα που εναλλάσσεται από δραματική σε κωμική, η ταινία «Χάλια Μέρα Για Ψάρεμα» παρουσιάζει την ιστορία δύο αντρών και τι πιστεύουν και τι θέλουν να πιστεύουν.

(πηγή δελτίο τύπου)